3. 8. 2025   |   svátek má Miluše
 

Pstruh po mlynářsku

Název Množství a jednotka
pstruh 4 ks
přepuštěné máslo 250 g
citron 2 ks
petrželka
hladká mouka
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 10 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Pstruhy vykucháme, očistíme a osušíme. Zevnitř i zvenčí pstruha pokapeme citronovou šťávou, osolíme (i zevnitř) a obalíme v hladké mouce. Smažíme na středním plameni na přepuštěném másle z obou stran dozlatova. Délka smažení závisí na velikosti pstruha, malého budeme opékat zhruba tři minuty, většího déle. Tuk z pánve vylijeme, přidáme čerstvé máslo a rozpustíme jej. Vložíme zpět pstruhy, otočíme je a hned vytáhneme. Do másla nasekáme petrželku, přidáme pár kapek citronové šťávy a tímto máslem přelijeme pstruhy na talířu. Podáváme nejlépe s novými brambory a plátky citronu.


 


RECEPTY

Marokánky

Postup: Z tekuté šlehačky, cukru, másla, polohrubé mouky a vanilkového cukru uvaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Cuketový nákyp

Postup: Tři středně velké cukety (asi 650 - 700g) nastrouháme nahrubo do větší mísy -... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarožník 1.

Postup: Rozpustíme si v kastrůlku máslo. Tvaroh s vejci a cukrem smícháme, postupně... zobrazit recept

RECEPTY

Vaječná pomazánka s hořčicí

Postup: Vejce uvaříme natvrdo,vychladíme, oloupeme a nasekáme nadrobno. Smícháme se... zobrazit recept

RECEPTY

Ohnivé mamutí kuřecí maso

Postup: Kuřecí (nebo krůtí) prsa nakrájíme na menší kostky. Zeleninu očistíme,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Il Mercato

Italská restaurace Il Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na...